دی استات سدیم یک ماده آنتی باکتریال وسیع الطیف است که توانایی ویژهای برای مهار قارچ آسپرژیلوس دارد. دی استات سدیم به عنوان یک نگهدارنده میتواند بطور موثری رشد و تکثیر ۱۰نوع کپک و بسیاری از باکتریها را مهار کند و همین مسئله باعث شده است که این ماده کاربرد گستردهای در صنایع غذایی داشته باشد.
افزایش تقاضا برای مصرف غذاهای آماده و گوشت قرمز و مرغهای بسته بندی شده باعث افزایش نیاز به نگهدارندههای ایمنی مانند دی استات سدیم شده است تا بتوان با استفاده از آن از رشد میکروبها در این مواد غذایی جلوگیری کرد و ماندگاری آنها را افزایش داد..
دی استات سدیم چیست ؟
دی استات سدیم، نمک سدیم اسید استیک به شکل کریستال و با بوی استیک اسید است که از نسبتهای مساوی سدیم استات و اسید استیک تشکیل شده است. این ماده کاربرد وسیعی در صنایع پخت نان ، غلات صبحانه ، اسنکها ، سسها و محصولات گوشتی دارد. دی استات سدیم یک ماده جاذب الرطوبه است و به راحتی در آب و الکل حل میشود.
این ماده یکی از مواد شیمیایی است که به عنوان نگهدارنده ، طعم دهنده و تعدیل کننده pH در مواد غذایی کاربرد دارد و بیشتر در اسنکهای با طعم سرکه ، نانها و سوپها مورد استفاده قرار میگیرد.
از ویژگیهای قابل توجه دی استات سدیم این است که میتواند به عنوان طعم دهنده و نگهدارنده بطورهمزمان مورد استفاده قرار بگیرد و همین مسئله کاربردپذیری این ماده را افزایش میدهد.
کاربرد دی استات سدیم در صنایع غذایی
مواد غذایی در حین ذخیره سازی و فراوری به دلیل کپک زدگی و پوسیدگی از بین میبرند بنابراین باید راهی برای حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری آنها پیدا کرد. یکی از ساده ترین راهها استفاده از مواد نگهدارندهای مانند دی استات سدیم است که میتواند ماندگاری مواد غذایی را تا بیش از دو برابر افزایش دهد.
دی استات سدیم برای حفظ سیلوهای برنج ، گندم ، بادام زمینی ، لوبیا و بسیاری از غلات ارزشمند دیگر بسیار خوب عمل کرده و از کپک زدگی ، پوسیدگی و تغییر طعم این محصولات جلوگیری میکند. با استفاده از دی استات سدیم برای افزایش ماندگاری این محصولات، بدون نیاز به خشک کردن میتوان عمر این محصولات را از ۹۰ روز به بیش از ۲۰۰ روز افزایش داد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر مواد شیمیایی مثل کربناتها ( کربنات پتاسیم ) سیتراتها ( سیترات سدیم ) ، سولفاتها( سولفات مس ) و.... میتوانید به سایت جهان شیمیمراجعه کنید.
چرا باید طلا و جواهر را نزد کارشناس تعمیرات برد؟